Regnskapene AS

Regnskapene AS + Visma eAccounting
Hvorfor ha regnskapsfører?

Hvorfor ha regnskapsfører?

Å drive en bedrift kan være utfordrende på mange måter, spesielt når det kommer til økonomi og regnskap. Det er her en regnskapsfører kommer inn i bildet. Men hva er egentlig en regnskapsfører, og hvorfor er det så viktig å ha en? I denne artikkelen vil vi dykke ned i spørsmålet “Hvorfor ha regnskapsfører?” og se på hvorfor det er viktig for din bedrift.

Hva er en regnskapsfører?

En regnskapsfører er en person eller et firma som spesialiserer seg på å håndtere bedrifters økonomi og regnskap. Dette inkluderer alt fra å føre regnskap og avstemme kontoer til å håndtere skattespørsmål og rapportering til myndighetene. En regnskapsfører kan hjelpe deg med å holde orden på økonomien din og sikre at du er i samsvar med lovene og forskriftene som gjelder for din bransje.

En regnskapsfører er en autorisert økonomisk rådgiver og hjelper som gir profesjonell hjelp innen bedriftsøkonomi og lovfestede plikter.

Hvorfor er det viktig å ha en regnskapsfører?

Å ha en regnskapsfører kan være avgjørende for å sikre at bedriften din fungerer på en effektiv og lønnsom måte. Her er noen av grunnene til hvorfor det er viktig å ha en regnskapsfører:

 1. Spare tid og penger: En regnskapsfører kan hjelpe deg med å spare tid og penger ved å håndtere økonomien din på en effektiv måte. Dette kan inkludere å finne kostnadsbesparelser, optimere skatteplanleggingen og sikre at fakturaer blir betalt i tide.
 2. Redusere risiko: En regnskapsfører kan hjelpe deg med å redusere risikoen for feil og svindel. De kan også hjelpe deg med å håndtere eventuelle problemer som oppstår på en effektiv måte.
 3. Holde deg i samsvar med lover og forskrifter: En regnskapsfører kan hjelpe deg med å holde deg i samsvar med lover og forskrifter som gjelder for din bransje. Dette inkluderer alt fra skattelover og regnskapsstandarder til arbeids- og miljølovgivning.
 4. Hjelpe deg å fokusere på det du er best på: Ved å overlate regnskapet til en profesjonell, kan du fokusere på det du er best på – å drive bedriften din.

Hva kan en regnskapsfører gjøre for deg?

 1. Føre regnskap: En regnskapsfører kan føre regnskap for bedriften din. Dette inkluderer å registrere alle inntekter og utgifter, samt å avstemme kontoene. I de fleste tilfeller gjør vi årsregnskapet også.
 2. Håndtere skattespørsmål: En regnskapsfører kan hjelpe deg med å håndtere skattespørsmål og sikre at bedriften din betaler riktig skatt til riktig tid.
 3. Rapportere til myndighetene: En regnskapsfører kan hjelpe deg med å rapportere til myndighetene, inkludert å sende inn skattemeldinger og momsoppgaver.
 4. Budsjettplanlegging: En regnskapsfører kan hjelpe deg med å utarbeide en budsjettplan for bedriften din, slik at du kan planlegge og styre økonomien din bedre.
 5. Økonomisk rådgivning: En regnskapsfører kan gi deg økonomisk rådgivning og hjelpe deg med å ta informerte beslutninger om bedriftens økonomi.
 6. Hjelpe deg å få inn penger: En regnskapsfører kan ved avtale følge opp fakturaer, purre ubetalte faktura og eventuelt sende til inkasso.

Tid og penger spart

En av de største fordelene med å ha en regnskapsfører er at det kan spare deg både tid og penger på lang sikt. Å håndtere økonomien til din bedrift kan være tidkrevende og kreve mye arbeid, spesielt hvis du ikke er ekspert på området. Å hente inn en regnskapsfører vil gi deg frihet til å fokusere på å drive din bedrift, samtidig som du kan være trygg på at din økonomi er i gode hender.

Dette forstekes av å bruke et regnskapsfirma som har spesialisert seg på automasjon av tidkrevende prosesser, som for eksempel å hente inn bilag, prosessere innbetalinger og liknende. Ved at vi spesialiserer oss på bruk av regnskapsføring med Visma eAccounting så sparer vi våre kunder for mange fakturerbare timer. Ergo er regnskapsføring rimeligere for dem.

Bedre oversikt over økonomien

Å ha en regnskapsfører vil også gi deg en bedre oversikt over økonomien til din bedrift. Regnskapsførere kan gi deg detaljerte rapporter om inntekter og utgifter, og hjelpe deg med å identifisere potensielle kostnadsbesparelser eller nye inntektsmuligheter. Dette kan bidra til å øke lønnsomheten og veksten til din bedrift.

Skatteplanlegging og -håndtering

Regnskapsførere kan også hjelpe med skatteplanlegging og -håndtering. De kan hjelpe deg med å forstå skattereglene som gjelder for din bedrift, og sikre at du betaler riktig skatt til rett tid. De kan også hjelpe deg med å minimere skattebelastningen og identifisere skattefordeler som kan være tilgjengelige for din bedrift.

Sikkerhet og trygghet

Å ha en regnskapsfører vil også gi deg sikkerhet og trygghet i forhold til din økonomi. Regnskapsførere er eksperter på området og vil sørge for at din økonomi er i samsvar med loven og retningslinjene. Dette kan bidra til å unngå bøter og straffer som kan påløpe hvis du ikke overholder loven.

Hvorfor kan jeg ikke bare føre regnskapet mitt selv?

Selv om det er mulig å føre regnskapet ditt selv, kan det være tidkrevende og risikabelt. En regnskapsfører har ekspertise innen økonomi og kan hjelpe deg med å unngå feil og risikoer. Det kan også hjelpe deg med å spare tid og penger fordi du kan slippe å bruke tid på det som er utenfor ditt kompetanseområde, og du heller kan tjene penger på å jobbe med det du trives med.

Hvor mye koster det å ha en regnskapsfører?

Kostnadene for en regnskapsfører vil variere avhengig av størrelsen på bedriften din og hvor mye hjelp du trenger. Det er viktig å huske på at det å ha en regnskapsfører kan være en investering som kan hjelpe deg med å spare penger og tid på lang sikt. Du kan lese mer om hva det koster med regnskapfører her.

Her hos Regnskapene AS får du fastpris på regnskapet, slik at du ikke får plutselige høye fakturaer fra oss. Sjekk regnskapsfører priser her.

Det å ha en regnskapsfører kan være avgjørende for å sikre at bedriften din fungerer på en effektiv og lønnsom måte. En regnskapsfører kan hjelpe deg med å spare tid og penger, redusere risiko, holde deg i samsvar med lover og forskrifter, og fokusere på kjernevirksomheten din. Når du vurderer å hente inn en regnskapsfører så hør med oss!

Økonomi kan være vanskelig, derfor tar vi oss av regnskapet for deg!

Vi er et byrå som passer for deg som liker fastpris, papirløse og digitale løsninger.

 • Fastpris og ryddig avtale
 • Ingen skjulte kostnader
 • Blant markedets rimeligste løsninger
 • Fortløpende oppdatert regnskap
 • Utelukkende digital
Book uforpliktende møte