Regnskapene AS

Regnskapene AS + Visma eAccounting
hva koster regnskapsfører

Hva koster regnskapsfører?

Regnskapsføring er viktig for både bedriften og myndighetene, og mange forventer at det koster skjorta. Men regnskapet trenger ikke koste så mye: Det er bare viktig at du velger et regnskapsfirma som jobber smart og sørger for å holde antall fakturerte timer nede.

Det er mange som har brent seg på trege og dyre regnskapførere, og har fått faktura på mange tusen kroner mer enn nødvendig. Her skal vi se nærmere på hvordan du kan få ned regnskapsprisen, og samtidig sørge for at kvaliteten opprettholdes.

Hva koster egentlig en regnskapsfører? I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva du kan forvente å betale, og hvor for timesprisen ikke er den viktigste faktoren som bestemmer størrelsen på fakturaene du får fra din regnskapsfører.

Tips: Hos oss får du fastpris på regnskapet, slik at du unngår kjedelige ekstraregninger og samtidig har full oversikt over selskapets økonomi.

Hva koster regnskapsføring?

Fra ca 17.000,- per år inkludert årsoppgjør og inntil 49 bilag i måneden. Men det er ikke mulig å gi et eksakt svar på hva en regnskapsfører koster (med mindre du har en fastpris-avtale på regnskap med oss da), da prisene kan variere avhengig av en rekke faktorer. Noen av faktorene som kan påvirke prisen inkluderer:

 • Omfanget av arbeidet som skal utføres
 • Erfaringsnivået til regnskapsføreren
 • Hvor i landet bedriften befinner seg
 • Hvilken type bedrift det er snakk om

Nedenfor vil vi se nærmere på hver av disse faktorene, og hvordan de kan påvirke prisen:

Omfanget av arbeidet som skal utføres

En av de viktigste faktorene som påvirker prisen på en regnskapsfører er omfanget av arbeidet som skal utføres. Jo mer arbeid som skal utføres, jo høyere vil prisen være. Dette kan inkludere alt fra å føre regnskapet og sende inn årsregnskapet, til å ta seg av skattemeldingen og faktureringen.

Det er også her man skiller raske og nøyaktige regnskapsbyråer fra dem som er trege. Husk at jo tregere et firma jobber, jo flere timer vil de fakturere deg. Dermed vil det koste mer selv om omfanget ikke er stort.

Tips: Ved å bruke et regnskapssystem som automatiserer mange av standardoppgavene så vil regnskapsfører måtte jobbe mindre, og dermed blir regnskapet rimeligere. Det er grunnen til at vi kun gjør regnskapsføring med Visma eaccounting, og integrerer med banken og andre systemer. Vi sparer dermed mye tid, og det er tid vi slipper å fakturere deg for. Vær derfor smart når du velger regnskapsfirma.

Erfaringsnivået til regnskapsføreren

Erfaringsnivået til regnskapsføreren kan også påvirke prisen. En mer erfaren regnskapsfører vil ofte kunne ta seg av oppgavene raskere og mer effektivt, noe som kan bety at du betaler mindre i totalpris. Det er imidlertid viktig å huske på at en erfaren regnskapsfører også vil kunne ta seg av mer avanserte oppgaver, som kan gjøre det mulig å spare tid og penger på lang sikt.

Hvor i landet bedriften befinner seg

Hvor i landet bedriften befinner seg kan også ha en innvirkning på prisen. Regnskapsførere i større byer og tettsteder vil ofte ha høyere priser enn de som befinner seg i mindre byer og bygder. Dette skyldes ofte høyere levekostnader og større konkurranse.

Tips: Du kan med fordel velge en regnskapsfører som jobber i skyen, og du trenger derfor ikke å bruke et byrå som holder til der du holder til. Vi holder til i Arendal og leverer regnskapstjenester til fastpris til bedrifter i hele Norge, og fordi vi bruker Visma eaccounting kan du ha tilgang til oppdaterte tall både ved din kontorpult og i appen på telefonen.

Hvilken type bedrift det er snakk om

Hvilken type bedrift det er snakk om kan også påvirke prisen. For eksempel vil prisen på regnskapsføring for et enkeltpersonforetak ofte være lavere enn for en større bedrift med flere ansatte og mer komplekse regnskapsbehov.

Tips: Når du driver et firma som er lite eller mellomstort så kan du spare veldig mye penger på å velge et regnskapsfirma som er spesialisert på nettopp den størrelsen. Regnskapene AS er spesialisert på å levere smarte og del-automatisert regnskap til små og mellomstore bedrifter, og prisen er lavere enn ved tradisjonell regnskapsføring med mye manuelt papirarbeid og ringpermer med bilag…

Faktorer som påvirker prisen på regnskapsføring

Som nevnt ovenfor er det flere faktorer som kan påvirke prisen på regnskapsføring. Noen av de viktigste faktorene inkluderer:

 • Omfanget av arbeidet som skal utføres
 • Erfaringsnivået til regnskapsføreren
 • Hvor i landet bedriften befinner seg
 • Hvilken type bedrift det er snakk om

I tillegg til disse faktorene kan det også være andre ting som påvirker prisen, som for eksempel hvor ofte du ønsker å motta rapporter eller andre spesielle behov du måtte ha.

Hvordan redusere prisen på regnskapsføring?

Sørg for å benytte et regnskapsfirma som bruker stabil og smart teknologi for å automatisere bilagsinnhenting, kontoutskrifter, betalinger og rapportering til myndighetene. Ved å ha direkte-integreringer mot banken, bruke KID på fakturaer, rapportering til ALTINN og liknende så sparer regnskapsfører mye tid.

Dette er grunnen til at vi har systemer for å ta imot alle bilag digitalt (PDF, bildefiler og EHF) og legge dem ferdige i kø for føring. I tillegg har vi systemer som automatisk henter kontoutskrifter og samkjører dem i regnskapsprogrammet. Da mister vi ikke bilag, og det er enkelt for regnskapsførere å samarbeide om samme firma.

Alt dette gjør at vi sparer mange timer, og det kan vi gi tilbake til deg som rimeligere regnskapspris.

Hva kan du forvente å betale for en regnskapsfører?

Timespris:

Timeprisen på en regnskapsfører ligger gjerne mellom 600 og 1500 per time, med gjennomsnitt på rundt 800-900 kroner, og ved å betale time for time risikerer du store regninger dersom du skulle få en treg regnskapfører.

Men hos oss betaler du ikke per time, her får du fastpris.

Årspris:

Prisene kan variere betydelig avhengig av de faktorene som er nevnt ovenfor. Imidlertid kan du forvente å betale et sted mellom 15000 og 40 000 kroner i året for regnskapsfører. og det gjelder da bilagsføring og årsoppgjør.

Men det kan raskt koste mer hvis du får en regnskapsfører som mister bilag, fører feil og må bruke timer på å rette opp, eller om du skulle oppleve å benytte et regnskapsfirma der det jobber flere regnskapsførere som samarbeider dårlig.

Det er viktig å huske på at det kan være andre kostnader i tillegg til selve regnskapsføreren, som for eksempel programvare og andre verktøy som er nødvendige for å utføre jobben. Det er derfor lurt å spørre om alle kostnader på forhånd for å unngå ubehagelige overraskelser senere.

Lavere årspris på grunn av smartere systemer og rutiner: Her har vi spesialisert oss på gode rutiner, automatiseringer som sparer mye tid, og oversiktlige systemer som sparer både oss og kunder for mange timer.

Det gjør at vi kan tilby fastpris på bilagsføring og årsoppgjør på ca 17.000 og oppover.

FAQs

 1. Hva slags tjenester tilbyr en regnskapsfører? En regnskapsfører kan tilby en rekke tjenester, inkludert regnskapsføring, fakturering, skattemelding, årsregnskap og andre relaterte tjenester.
 2. Hvorfor bør jeg bruke en regnskapsfører? En regnskapsfører kan hjelpe deg med å holde orden på regnskapet og sørge for at alt blir rapportert og ført opp riktig. Dette kan spare deg for tid og penger på lang sikt, samtidig som du kan være trygg på at alt blir gjort i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Du må ikke blande regnskapsfører og revisor. Sannsynligvis har du ikke revisorplikt.
 3. Hvordan finner jeg en god regnskapsfører? Det er flere måter å finne en god regnskapsfører på. Du kan for eksempel be om anbefalinger fra andre bedrifter, søke på nettet eller kontakte en regnskapsfører direkte for å be om mer informasjon. Les også tilbakemeldingene fra våre kunder og ta kontakt med oss for å få en fastpris på ditt regnskap.

Oppsummering

Hva koster regnskapsfører? Som du nå forstår, kan prisen variere betydelig avhengig av en rekke faktorer som omfanget av arbeidet som skal utføres, erfaringen til regnskapsføreren, hvor i landet bedriften befinner seg og hvilken type bedrift det er snakk om. Imidlertid kan du forvente å betale et sted fra ca 17.000 kroner i året for en regnskapsfører som gjør all bilagsføring og årsoppgaven.

Med denne artikkelen håper vi at du nå har en bedre forståelse av hva en regnskapsfører koster, og hva du kan forvente å betale. Ved å finne en pålitelig og erfaren regnskapsfører, kan du spare tid og penger på lang sikt, samtidig som du kan være trygg på at regnskapet ditt blir håndtert på en profesjonell og effektiv måte.

Økonomi kan være vanskelig, derfor tar vi oss av regnskapet for deg!

Vi er et byrå som passer for deg som liker fastpris, papirløse og digitale løsninger.

 • Fastpris og ryddig avtale
 • Ingen skjulte kostnader
 • Blant markedets rimeligste løsninger
 • Fortløpende oppdatert regnskap
 • Utelukkende digital
Book uforpliktende møte