Regnskapene AS

Regnskapene AS + Visma eAccounting
regnskapsplikt

Har enkeltmannsforetak regnskapsplikt?

De fleste bedrifter har plikt til å føre regnskap i henhold til loven (bokføringsplikt), og noen har også plikt til å sende inn årsregnskapet sitt til Regnskapsregisteret (regnskapsplikt).

 • Bokføringsplikt: Plikt til å føre regnskap
 • Regnskapsplikt: Plikt til å sende inn årsregnskapet

Hva gjelder for ENK?

Bokføringsplikt (føre regnskap): Hvis ditt ENK omsetter for mer enn 50.000 kroner har du bokføringsplikt.

Regnskapsplikt (sende inn årsregnskap): Ditt ENK har normalt sett ikke regnskapsplikt før du har eiendeler verdt over 20 millioner kroner, eller har ansatte som i gjennomsnitt utgjør over 20 årsverk (ett årsverk er rundt 1700 arbeidstimer). Noen bransjer har allikevel regnskapsplikt uavhengig av organisasjonsform som for eksempel regnskapsførere og revisorer.

Hva betyr bokføringsplikten for mitt ENK?

Som eier av enkeltmannsforetak har du bokføringsplikt. Dette betyr at du er pålagt å føre regnskap over alle inntekter og utgifter knyttet til virksomheten din. Du må også sørge for at regnskapet er nøyaktig og oppdatert til enhver tid, i det minste ved årsavslutningen.

Dette innebærer at du som eier av enkeltmannsforetak er pålagt å føre et godt talloppsett over alle økonomiske transaksjoner i virksomheten din. Dette inkluderer inntekter, utgifter, fakturaer, utlegg og andre økonomiske dokumenter som er knyttet til virksomheten din.

Regnskapet skal være nøyaktig og oppdatert, og det skal gi deg en oversikt over virksomhetens økonomiske situasjon. Dette vil være til hjelp når du skal utarbeide årsregnskapet og årsberetningen.

Ved å ha en oversiktlig regnskapsføring er det også lettere å senere gå fra å ha enkeltpersonsforetak til aksjeselskap.

Er det mulig å få hjelp til å oppfylle bokføringsplikten som enkeltmannsforetak?

Det enkleste for deg er å bruke et regnskapsbyrå som fører regnskapet for deg. Du kan også velge å bruke en regnskapsprogramvare som gjør det enklere å føre regnskapet og som sørger for at regnskapet følger god regnskapsskikk og regnskapsloven. Vi anbefaler, og bruker, Visma eaccounting.

Du kan starte med dette selv, og når din virksomhet har vokst så mye at du ønsker å sette dette bort så kan du ta kontakt med oss for å få fastpris på ditt regnskap. Les gjerne denne saken om hva det koster å ha ekstern regnskapsfører.

Hvorfor vi anbefaler Visma Eaccounting

Visma eAccounting er et regnskapsprogram som kan hjelpe deg med å administrere økonomien til din virksomhet. Her er noen av funksjonene og tjenestene som Visma eAccounting kan tilby:

 1. Fakturering: Visma eAccounting gir deg muligheten til å lage og sende fakturaer til kunder på en enkel og effektiv måte.
 2. Regnskapsføring: Programmet gjør det enkelt å føre regnskap og holde oversikt over inntekter og utgifter i virksomheten.
 3. Bankavstemming: Visma eAccounting kobles direkte til bankkontoen din, slik at du enkelt kan føre bankavstemming og holde oversikt over transaksjonene i virksomheten.
 4. MVA-håndtering: Programmet tar seg av MVA-håndteringen, slik at du slipper å bekymre deg for dette selv.
 5. Lønn: Visma eAccounting har integrert lønnsfunksjonalitet, som gjør det enkelt å administrere lønnsutbetalingene til ansatte.
 6. Prosjektstyring: Med programmet kan du også administrere prosjekter og holde oversikt over timer, kostnader og inntekter knyttet til hvert prosjekt.
 7. Rapporter: Visma eAccounting gir deg tilgang til ulike rapporter og analyser, slik at du enkelt kan få oversikt over virksomhetens økonomiske situasjon.
 8. Mobilapp: Programmet har en mobilapp som gjør det mulig å føre regnskap og administrere virksomheten også når du er på farten.
 9. Integrasjon med andre systemer: Visma eAccounting kan integreres med andre systemer som CRM og e-handelsplattformer for å gi deg en helhetlig oversikt over virksomheten din.

Økonomi kan være vanskelig, derfor tar vi oss av regnskapet for deg!

Vi er et byrå som passer for deg som liker fastpris, papirløse og digitale løsninger.

 • Fastpris og ryddig avtale
 • Ingen skjulte kostnader
 • Blant markedets rimeligste løsninger
 • Fortløpende oppdatert regnskap
 • Utelukkende digital
Book uforpliktende møte